Nieuwe artikelen in de winkel

PULLED JACKFRUIT, BANANENBLOESEM EN KROEPOEK

De Pulled jackfruit is, doordat de jackfruit al uit elkaar getrokken is, ideaal om te gebruiken in taco's, een salade of als topping op nacho's. Voor wie liever de keuken induikt voor een stoofje of sate, is de eerder geintroduceerde Young jackfruit in stukjes de beste optie. Door de keuze tussen Young jackfruit en Pulled jackfruit wordt het voor de consument nog makkelijker een Griekse gyros, Indonesische rendang of Surinaamse roti te serveren met een vega twist, zonder dat iemand vlees mist.

Bananenbloesem is de paarse bloem die onderaan de bananentros groeit. Deze bloem staat bekend als het plantaardige alternatief voor vis, door zijn neutrale smaak en zachte structuur. De structuur lijkt veel op witvis en is daardoor ideaal om mee te koken. U kunt de bloesem stomen of koken en doordat het makkelijk smaken opneemt kunt u het heel goed marineren en kruiden. U kunt er heerlijke makreelsalade van maken, paella of Thaise viskoekjes. Voor de echte lekkerbekjes kunt u het frituren zoals vissticks.

Met de twee varianten, Krupuk mild en Krupuk spicy, lanceren we de eerste Fairtrade kroepoek van Europa. We noemen het krupuk om het originele karakter van het Indonesische product te benadrukken. Er zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Daarnaast is de krupuk bereid zonder garnalen en gebakken in plantaardige olie. Zo sluit het ook aan bij de vraag naar plantaardige producten.

Tips voor (h)eerlijke gerechten

Heeft u zin in een gerecht van onze Hollandse bodem, een Mexicaans gerecht of houd u van Thaise curry's. Op www.fairtradeoriginal.nl/recepten/alles vind u recepten van hier en daar. Ontdek de wereldkeuken en eet smakelijk!

De producten van Fairtradeoriginal zijn verkrijgbaar in onze winkel.

Cadeautjes

Voor alle gelegenheden hebben wij een geschikt cadeau. Groot of klein en uit alle delen van de wereld.